Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:45’te güncellendi)

Dolar euro karşısında, ABD’de istihdam verisinin beklentilerin hemen altında açıklanmasının ardından zayıf ekonomi doğrultusunda Fed’in faizleri düşük tutmaya devam edeceğine yönelik söylentiler ile düştü.

Dolar euro karşısında 1.1227 dolar seviyesine gelirken, yen karşısında pek değişiklik göstermedi ve 119.71 seviyesinde seyretti.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında toparlanırken, Mart ayı verisi ilk açıklanandan daha düşük bir düzeye revize edildi. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre, istihdam Nisan'da 223 bin arttı.

Canadian Imperial Bank of Commerce döviz kuru stratejisi direktörü Bipan Rai, “Dolarda boğa piyasası bekleyen yatırımcıların beklentileri tam olarak karşılanmasa da, doların bu seviyelere tutunması için olanak sürüyor” dedi.

Doların 10 temel para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, New York saati ile 13:09’da yüzde 0.2 düşüş ile 1.163,58 dolar seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası, ekonomik veriler doğrultusunda 2006’dan bu yana gerçekleştireceği ilk faiz artırımının zamanına yönelik karar vermeye çalışıyor. Fed Başkanı Janet Yellen 6 Mayıs tarihli konuşmasında, "Tahvil faizleri, Fed gösterge faizini yükselttiğinde keskin bir yükseliş gösterebilir" demişti.

(21:45’te güncellendi)