Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Çin hisse senetlerinin Hong Kong'da 5 haftanın en düşüğüne yaklaşması ve düşük petrol fiyatlarının enerji şirketlerini aşağı çekmesi sonucu, geriledi.

Hang Seng China Enterprieses Endeksi, gevşek para politikasının ekonomiyi desteklemek konusunda yetersiz kaldığı endişeleri ile yüzde 0.9 geriledi. Fubon Financial Holding, Barclays'in notunu düşürmesi sonrası, Tayvan hisselerini 3 haftanın düşüğüne taşıdı.

MSCI Gelişen piyasalar endelsi yüzde 0.1 gerileyerek, Hong Kong saati ile 14:09'da 1,032.83 seviyesine geldi. Petrol ABD'de düşüşü ikinci güne taşıdı. Çin’de yeni kredi göstergesi tahminlerin altında kaldı. ABD'de bugün tüketici fiyatları ve işsizlik başvuruları bugün açıklanacak.

BNP Paribas’ın gelişen piyasa hisse senedi ve türev stratejisi başkanı Martial Godet, “Gelişen piyasalar, makro faktörle yön bulmaya devam etmektedir. Doların zayıflığı petrol ve gelişen piyasalar için destekleyicidir. Çin’de daha fazla genişleme gerekiyor” yorumlarında bulundu.