Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc Başkanı John McFarlane, şirketin CEO’su Antony Jenkins’i görevden aldı. Banka karları artırmak için giriştiği revizyonu hızlandırma arayışında.

Şirkete Nisan ayında katılan McFarlane, banka 53 yaşındaki Jenker’in yerini doldurana kadar idari başkan görevini devralacak. Eski bir tüketici bankacısı olan Jenkins, 2012’de görevi Robert Diamond’dan devralmıştı. Banka 2012 yılında gösterge faiz oranlarını manipüle etmeden ceza almıştı.

Jenkins göreve gelmesinden bu yana binlerce kişiyi işten çıkardı, sermaye düzenlemelerinin sıkılaştırılmasının ve artan cezaların karları baltalamasının ardından varlık satışları gerçekleştirdi. Yine de bazı analistler, bankanın yatırım bankasındaki kesintileri derinleştirmemesi halinde karlılık hedeflerine ulaşmada güçlük çekeceğini belirtiyor.  

Banka konu ile ilgili, “Önümüzdeki periyotta yeni birtakım vasıfların gerekli olduğu net bir hal aldı. İdare hızının ivmelendirilmesi için yeni bir liderliğe ihtiyaç var. McFarlane bu bağlamda ideal olarak nitelikli” açıklaması yaptı.

Barclays hisseleri bu yıl sadece yüzde 3.6 yükseldi. Bu yükseliş ile Barclays İngiliz bankaları içinde en kötü üçüncü performansı kaydetti.