Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurmak için kendisini muhtemelen bugün görevlendireceğini söyledi. Davutoğlu ayrıca koalisyon için ilk tur görüşmelerini Ramazan Bayramı'ndan önce yapmayı planladığını ifade etti.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Görevlendirme bugün yapılacak"

Bugün Meclis divanı kurulacak. Cumhurbaşkanı muhtemelen görevlendirmeyi bugün yapacak. Son günlerde yapılan tartışmalara dikkat çekmek istiyorum. Cumhurbaşkanının sürecini oyaladığını iddia edenler Anayasal sistemi bilmeyenlerdir. Başkanlık Divanındaki gecikmeden AK Parti ve Cumhurbaşkanımız sorumlu değildir. Cumhurbaşkanımız bilinçli erteleme çabasında olmadı ve 'Başkanlık Divanı oluşur oluşmaz görevlendirme yapacağım' dedi. Biz de üyelerimizi belirleyeceğiz öğleden sonra da Cumhurbaşkanımız görevlendirme yapılacak. Erteleme hususu söz konusu değildir.

"Önümüzdeki hafta görüşmeleri yapmayı planlıyorum"

Bugün görevlendirmenin olması halinde önümüzdeki hafta ilk tur görüşmeleri yapmayı planlıyorum. Kamuoyundan bir şey gizlemeyeceğiz. Yapıcı olacağız. Usül olarak bir turda neticve almak yerine detaylı şekilde konuşup, iyi işleyen hükümet ortaklığı için çalışacağız. Bazı çağrılarda bulunmak istiyorum. Herkes karşılıklı saygı içinde bu görevi yürütsün. Karşılıklı saygı dilini esas kılalım. Yapıcı yaklaşımda bulunalım. Kapıları, yolları açalım. Dosyalarımız hazır. kim ne konuşmayı istiyorsa konuşuruz.