Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen, tahvil piyasasına 2015 yılında en az bir faiz artırımı gerçekleşeceğini hatırlattı.

ABD Hazine tahvilleri, Yunanistan’ın borç müzakereleri ve düşen Çin hisselerinin etkisiyle 8 Temmuz’da 4 günlük bir ralliyi tamamlamasının ardından yön değiştirdi. Yunanistan krizinde bir çözüme ulaşılacağı iyimserliğinin artması ve Çin hisselerindeki toparlanmanın yanı sıra Fed Başkanı’nın değerlendirmeleri, 2013’ten bu yana en büyük iki günlük düşüşün genişlemesine katkı sağladı. Çin hisselerindeki toparlanma, dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki erime endişelerini hafifletti.

New York’taki United Nations Federal Credit Union baş yatırım yetkilisi Christopher Sullivan, “Sıkılaştırma özellikle gelecek haftaki verilerin olumlu gelmesi halinde tekrar gündeme oturacak. Bu da esasen Yellen’in anlatmaya çalıştığı nokta. ABD tahvil piyasaları bunu yansıtıyor gibi görünüyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi bu hafta 2 baz puan veya yüzde 0.02 yüzde puan yükseldi ve New York’ta yüzde 2.40 seviyesine geldi. 30 yıl vadeli tahvilin faizi haftanın son iki gününde 23 baz puan ile 2 yılın en büyük yükselişini kaydetti.