Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 13 Temmuz Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin iftarına katılacak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşecek.

(İstanbul/20.46/23.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek, AK Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Etiyopya'da, "Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı"na iştirak edecek, "Türkiye'nin G20 Başkanlığı Öncelikleri" ve "Sürdürülebilir Altyapının Finansmanı" konulu programlara katılacak.

(Addis Ababa)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fatih Mimar Sinan Stadyumu'nda gerçekleştirilecek "Büyük Taksici İftarı"na ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi etkinliğine iştirak edecek.

(İstanbul 20.45/00.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret edecek, Bafra'da iftara katılacak.

(Samsun/13.00/14.00/15.00/20.17)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Valilik ve Türk Dünyası Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Kadir Gecesi Özel İftar Programı"nda bulunacak.

(Eskişehir/19.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümülcine'nin Kozlukebir köyünde ziyaretlerde bulunacak, Osmangazi Belediyesince düzenlenen iftar programına katılacak.

(Gümülcine)

6- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, parti genel merkezindeki MYK toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği iftarda bulunacak.

(Trabzon/20.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Gaziantep Şahinbey Belediyesinin iftarına katılacak.

(Gaziantep/20.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, kimsesiz çocukların giydirilmesi etkinliğine katılacak, esnaf ve sanayi odaları ziyaretlerinin ardından halkla iftar yapacak.

(Adana/15.30/16.00/16.30/20.08)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, mayıs ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimine ilişkin istatistikleri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı, 5 yıl vadeli, sabit kuponlu 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

AA