Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Topix endeksinin Ekim ayından bu yana en sert haftalık gerilemeyi göstermesinin ardından yükseliyor. Hisselerdeki yükselişte, yatırımcıların Yunanistan’ın borç krizindeki gelişmeleri takip etmeleri ve Çin hisselerinin yükselişi 3. güne taşıması etkili oldu.

Nintendo Co. yüzde 2 prim yaptı. Kuroda Electric Co.  temettü tahminini artırmasının ardından yüzde 6.4 değerlendi.  ANA Holdings Inc., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.’nun tavsiyesini artırmasının ardından yüzde 3.9 değerlendi. Drugmaker Eisai Co. yüzde 2.5 geriledi ve Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük düşüşü kaydetti.

Topix endeksi Pazartesi günü yüzde 1.9 yükselerek Tokyo saati ile 12:50’de 1,613.76 puana geldi. Endekste bulunan 33 sanayi grubunun 1’i hariç tümü yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 4.2 gerilemişti. Nikke 225, yenin sabah saatlerindeki kazançları azaltması ile yüzde 1.6 artış ile 20,087.15 puan oldu. Avrupa Yunanistan Başbakanı Tsipras’a liderleri kurtarma karşılığında talepleri yasalaştırması için 3 gün süre tanıdı.