Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan ve kreditörlerin anlaşmaya varmasının ardından ralli yaptı. Portekiz, İtalya ve Fransa hisseleri yükselişe öncülük etti.

Avrupa Birliği başkanı Donald Tusk, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel'de yaklaşık 17 saattir yürütülen görüşmelerin ardından, Yunanistan ve Avrupalı liderlerin, üçüncü kurtarma paketine ilişkin resmi görüşmelerin başlatılabilmesi için gereken reformlar konusunda anlaşma sağlandını duyurdu.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 2 yükseldi ve 396.46 puandan kapanış yaptı. Endeks son 4 gündeki yükselişini yüzde 6.4'e çıkardı.

Fransa'da CAC 40 Endeksi performansı göstererek yüzde 2 artış kaydetti. Portekiz'de PSI 20 Endeksi yüzde 1.8, İspanya'da IBEX 35 Endeksi yüzde 1.7 ve İtalya'da FTSE MIB Endeksi yüzde 1 yükseliş kaydettiler.  

Nisan ayında rekor seviyeye çıkan ve bu yıl yüzde 21 kadar yükselek Stoxx Europe 600 Endeksi, Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerin sürüncemede kalması ile zirveden geçtiğimiz hafta itibariyle yüzde 6.1 gerilemişti. Hisse senetleri Nisan'dan bu yana hemen hemen her hafta kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.