Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar 10 Temmuz haftasında, gelişen piyasalara yatırım yapan ABD exchange traded fonlarından (ETF) 1.1 milyar dolarlın üzerinde çıkış yaptı ve böylelikle bu fonlardan çıkışlar ikinci haftaya genişleyerek Aralık'tan bu yana en uzun haftalık kayıp dönemini gerçekleştirdi. Çin ve Homg Kong kayıplara öncülük etti.

Gelişen piyasaların geneline ya da belli bazı ülkelere yatırım yapan gelişen piyasa ETF'lerinde çıkışlar, 10 Temmuz ile biten haftada 1.11 milyar dolara oldu. Önceki hafta çıkışlar 1.36 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Daha büyük çaplı iki haftalık çıkış 19 Aralık'ta gerçekleşmiş ve toplam 4.12 milyar dolar tutarında olmuştu.

Hisse senedi fonları geçen hafta 1.2 milyar dolar kaybederken, tahvillerde 86.9 milyon dolarlık artış görüldü. MSCI Gelişen Pİyasalar Endeksi ise aynı dönemde yüzde 3.3 geriledi.

En büyük değişiklik, fonların 453 milyon dolar daraldığı Çin ve Hong Kong'da gerçekleşti. Bu piyasaların fonlarından önceki hafta 521.1 milyon dolar çıkış olmuştu. Geçen hafta bu ülkelerde hisse senedi fonları 453 milyon dolar azalırken, tahvil fonlarında değişiklik olmadı.

Türkiye'ye yatırım yapan fonlarda n ise 10.9 milyon dolarlık çıkış oldu. Hisse senedi fonlarından 15.8 milyon dolar çıkış olurken, tahvillerde 4.8 milyon dolar giriş gerçekleşti.