Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 14 Temmuz Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'yi ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 654. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i kabul edecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya gelecek.

(Ankara/16.00/17.00/20.26)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM MHP Grubu'nda koalisyon görüşmesinde bulunmasından sonra AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde parti personeli, Çankaya Köşkü'nde de Başbakanlık personeli ile bayramlaşacak, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'yi kabul edecek.

(Ankara/14.00/16.30/17.30/18.30)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trabzon Valiliği ve Belediyesini ziyaret edecek, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftara katılacak.

(Trabzon/17.30/18.10/20.02)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Etiyopya'da Birleşmiş Milletler Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı'nda konuşma yapacak.

(Addis Ababa)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başakşehir Belediyesince düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

(İstanbul/20.45)

4- AB Bakanı Volkan Bozkır, Fransa Milli Günü resepsiyonunun ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un, partisinin İstanbul milletvekilleri için düzenlediği iftar programına katılacak.

(Ankara/20.00/20.25)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.45/14.00/15.15)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulunu kabul edecek.

(Ankara/12.00)

7- TBMM Genel Kurulu'nda boşalan RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 2 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

AA