Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin çoğu, küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu ChiNext endeksinin 7 Temmuz’daki düşük seviyesinden kısa bir süre için yüzde 20 yükseliş göstermesi öncülüğünde değer kazanıyor.

Çin hisseleri küçük ölçekli şirketlerdeki ralli ile yükseliyor. Ülkenin en geniş kapsamlı yeni kredi göstergesi Ocak ayından bu yana en büyük artışı kaydetti. Öte yandan yüzlerce hisse senedi işlemlere yeniden başladı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek yerel saat ile 13:10’da 3,963.20 puana indi. Endekste düşen her bir hisse senedi için yaklaşık 2 hisse senedi yükseldi. ChiNext endeksi yüzde 5.4 yükselerek 7 Temmuz’daki düşük seviyesinden gösterdiği artışı yüzde 20’ye kadar genişletti. Teknoloji hisseleri ralli yaptı. Bloomberg’in derlediği verilere göre, Çin Borsalarında işlemleri askıya alınmış şirket sayısı 27’ye düştü.

Şanghay’daki Huaxi Securities Co. analistlerinden Wei Wei, “Fonlar küçük ölçekli şirketlere geri akıyor” dedi. Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz 4 günde yüzde 14 toparlandı.