Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almaya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Handelsblatt gazetesinin Eurogroup maliye bakanları toplantısına katılan bazı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yunanistan'a önümüzdeki haftalarda, iç borçlarının bir kısmını ödemesi için borç sertifikası ihra etmeyi önerdi.

Handelsblatt, dünkü Eurogroup toplantısında, hükümetin çıkaracağı senetler (IOU) konusunun tekrar görüşüldüğünü belirtti.

Haberde, tartışılan diğer seçenekler arasında, halen 11.5 milyar euroluk kapasitesi bulunan Avrupa Fşnansaş İstikarar Mekanizması'nın (EFSM) yeniden faaliyete geçirilmesi ya da Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Eurosistem'in Yunanistan tahvillerinden elde ettiği 3.2 milyar euroluk karın kullanımının yer aldığı belirtildi

Handelsblatt, öte yandan, Fransa2nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin de Yunanistan'a borç verebileceğini kaydetti.

Haberde Yunanistan'ın kısa vadede 7 milyar euroya ihtiyaç duyduğu ve Yunanistan'ın Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan (ESM) para almasının dört haftayı bulabileceği de belirtildi.