Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin gerilemesi ve yatırımcıların Fed’in faiz artırımı zamanlamasını değerlendirmesi ile 4 günden bu yana ilk kez geriliyor. Güney Kore vonu iki yılın en zayıf seviyesine yöneldi.

Samsung Electronics Co. Seul’da yüzde 3.4 geriledi ve teknoloji hisselerinde düşüşleri hızlandırdı. PetroChina Co. petrolün gerilemesi ile birlikte enerji hisselerindeki kayıpları hızlandırdı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.3 geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 düştü. Von dolar karşısında yüzde 0.8 zayıfladı. Endonezya rupisi yüzde 0.3 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 düşerek Hong Kong saati ile 13:25’te 939.09 puana indi. Yunanistan Parlamentosu Çarşamba günü bir araya gelerek kurtarma paketini oylayacak. Yatırımcının dikkati Yunanistan’dan Fed’in faiz artırımı zamanlamasına yöneliyor. Fed Başkanı Janet Yellen Çarşamba günü ABD Kongresi’nde konuşma yapacak.

VietinBank Securities JSC araştırma müdürü Dang Tran Hai Dang, “Piyasalar ABD’nin faiz oranı politikasındaki belirsizlik dikkate alındığında volatilite görebilir. Çin’in gelişen piyasalardaki etkisinin artması ile yatırımcılar ülkenin ekonomik verilerini takip ediyor” dedi.