Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yellen, “İstihdam piyasası maksimum istihdam seviyesinde değil. Fakat uzun vadeli işsizlik çekenlerin sayısı azalıyor” yorumunda bulundu. Yellen ayrıca, “12 milyondan fazla istihdam sağlandığını” komiteye ifade etti.

Yellen, “Enflasyon komitenin %2 olan hedefinin altındadır. Enflasyonun kademeli olarak yüzde 2 hedefine ulaşacağını düşünüyoruz” dedi ve “Tüketici harcamaları ile araç motor alımları arttı” ve “İş dünyasına bağlı yatırımlar bu yıl azaldı” ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Yellen, “Merkez Bankalarının son borç veren kurum olma özelliği son derece kritiktir” diyerek politika tercihlerinin öneminin altını çizdi ve “FED dünyanın en şeffaf merkez bankaları arasında sayılıyor” diye ekledi.

Yellen, “ABD bankalarının azınlıklara farklı uygulamalar yapmasından rahatsızım” diyerek, "Tam istihdama ulaşmak için azınlık grupların istihdamının önemli olduğunu” vurguladı.

Fed faiz artışına doğru ilerliyor

Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi için hazırladığı sunumda, "Ekonomi umduğumuz gibi evrilirse, ekonomik koşullar muhtemelen bu yılın bir döneminde federal fon oranı hedefinin yükseltilmesini uygun kılacaktır" diye ifade etti.

Yellen geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada ise, borçlanma maliyetlerinin bu yılın “ilerleyen zamanlarında” yükseltilmesinin uygun olabileceğini söylemişti. ABD Merkez bankasının bu yıl içinde yapacağı 4 toplantı daha bulunuyor.