Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, küçük ölçekli şirketleri yükselmesi ve piyasanın yaklaşık yüzde 25’inde işlemlerin askıya alınmış olması ile birlikte volatil işlemlerde 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.2 yükselerek yerel saati ile 13.01’de 3,851.54 puan oldu ve yüzde 3.1’lik bir kaybı sildi. 10 günlük fiyat dalgalanmalarının göstergesi Mart 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu ChiNext Endeksi yüzde 2.6 arttı. Çin Borsalarında toplam 673 hissenin işlemleri veya piyasan yüzde 23’ünde işlemler durdurulmuş durumda.

Volatilite, yüzlerce şirketlerin yeniden işlemler başlaması ve hükümetin hisse senedi piyasasını destekleyici önlemleri sürdürmesi ile yükseliyor. Hisse senedi piyasası yaklaşık 4 trilyon dolarlık bir kayıp vermişti. Ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası ikinci çeyrek dönemde beklentileri aştı. GYSH, finansal sektör büyümesindeki ivmelenmeden destek buldu. Ancak söz konusu yükseliş hisse senetlerinin düşmesi ile sürdürülebilir olmayabilir.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.6 yükseldi.  Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 arttı.