Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvili piyasasında volatilite, Çin’den Yunanistan’a çalkantıların hafiflemesi ile 2 ayın en düşük seviyesine indi.

Opsiyon işlemlerine göre fiyat değişikliklerini takip eden Bank of America Merrill Lynch MOVE Endeksi,  Çarşamba günü 79 baz puana gerileyerek 1 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endeks bu hafta 2015 ortalaması olan 85 seviyesinin altına indi. 13 Temmuz’da yayımlanan bir rapora göre geçtiğimiz yıl volatilitede yaşanan yükseliş, ABD yetkililerini otomatikleştirilmiş işlem kullanan şirketlerin hükümete kayıt yaptırmalarını gözden geçirmeye sevk etti.

ABD Hazine tahvili piyasası geçtiğimiz ay yönlendiren büyük meseleler çözüme ulaştı. Yunanistan bu hafta kurtarma paketini onayladı. Şanghay Bileşik Endeksi’nde 1 aydır süren satış dalgası hafifledi. Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü merkez bankasının faizleri buyıl artırabileceğini söyledi.

Tokyo’daki BNP Paribas SA stratejistlerinden Tomohisa Fujiki, “ABD tahvilleri görece küçük bir aralıkta kalabilir” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvili faizi 2 baz puan yükselerek Tokyo saati ile 11.57’de yüzde 2.38’e geldi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 6/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 1.88 dolar gerileyerek 97 26/32 oldu.