Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'a acil ödemelerin finansmanı için 7,16 milyar euro (7.8 milyar dolar) köprü finansman sağlanmasına karar verdi.

Avrupa Konseyi Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'a Pazartesi günü 7,16 milyar euro kısa dönem finansmanın, Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması (EFSM) aracılığıyla sağlanacağı kaydedildi.

Kredinin Yunanistan'a 3 ay vade ile verildiğinin ve maksimum 2 taksit halinde ödenebileceğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu krediyle “Yunanistan, 3 yıllık yeni kurtarma programının uygulanmasına başlanıncaya dek IMF ve Avrupa Merkez Bankası'na olan birikmiş borçlarını ödeyecek" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, “Euro üyesi olmayan AB ülkelerin fonlarının garanti altında olduğu vurgulanırken”, “Yunanistan'ın borcunu şartlara uygun şekilde geri ödememesi durumunda bu ülkelerin sağladıkları kredilerin iade edileceği” belirtildi.

“Şahit olduğumuz şey Avrupa dayanışmasıdır” diyen Dombrovskis, “Bu konuda Avrupa’nın yetersiz kaldığını söyleyenler yanılıyorlar. Dayanışma aynı zamanda sorumluluklarla birlikte gelir” yorumunu yaptı.