Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hariç Asya hisseleri, materyal ve enformasyon teknolojileri hisselerinin kayıplara öncülük etmesi ile geriliyor. Bölgesel gösterge endeks geçtiğimiz hafta Nisan ayından bu yana en büyük haftalık kazancı kaydetmişti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 düşerek Hong Kong saati ile 08.03’te 463.99 puana geldi. Çin hisselerinde bankaların piyasayı destekleyeceği spekülasyonu ile geçtiğimiz hafta ralli yaşanmıştı. Öte yandan Yunanistan’ın borç krizinde sona gelinmesi küresel hisse piyasasını yukarı itmişti. Endeks geçtiğimiz hafta bu faktörlerin etkisiyle Nisan ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi gösterdi ancak hafta başında kazançları azaltıyor.

Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, “Yatırımcılar, bu piyasada nasıl oynayacakları konusunda daha sezgili olmak zorunda. Değerlemeler gergin görünüyor. Daha ikna edici değerlemeler sahip piyasalar bulmaya çalışmalılar. Karların yukarı yönlü ve politika desteğinin sürdüğü piyasalara yönelecekler” dedi.

Güney Kore’de Kospi endeksi ve Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yatay bir seyir izledi. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Japonya piyasaları tatil nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak.