Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, sanayi şirketlerindeki düşüşler ve altının beş yılın en düşük seviyesine gerilemesinin üreticilerde kayıplara yol açmasının ardından, geriliyor. Güney Afrika randı gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybına öncülük ediyor.

Samsung C&T yüzde 3.1 düşüşle sanayi şirketlerini aşağı çekti. Altın üreciticisi Zijin Mining Group Hong Kong'da yüzde 7.6 gerilerken, Korea Zinc yüzde 3.9 düştü. Semirara Mining & Powe ise bir maden kazası sonrası Manila'da yüzde 12 düştü. Rand ve Güney Kore wonu dolar karşısında yüzde 0.5 gerilediler.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:25'te 936.85 puana geldi. Değerli metaller, ABD'de faiz artışı ihtimalleri ve Çin'in beklentilerin altında metal rezervi olduğunu açıklaması sonrası değer kaybetti. Bloomberg'in emtia endeksi 13 yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Yunan bankaları bugün yeniden açılacak.

Bangkok'taki Phillip Asset Management CEO'su Vattana Vongseenin "Altın ve diğer değerli metaller ABD'deki faiz görünümüne ilişkin endişeler nedeniyle düşüşü sürdürüyor. Faiz artışı doları güçlendirerek, emtia, metal ve gelişen piyasalardan fon çıkışını hızlandıracaktır" diye konuştu.