Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Barclaysa Plc, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre, maliyetleri azaltma programı kapsamında gelecek yıllarda iş gücünü yüzde 25 oranında daraltabilir.

Aralık ayı sonu itibarıyla yaklaşık 132,000 kişiyi istihdam eden banka, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde duyurulan istihdam kesintilerini uyguluyor ve operasyonlarını otomatikleştirerek personeli daraltmaya gidiyor.

Kaynaklara göre bankanın söz konusu çabaları ile çalışan sayısı 100,000 altına düşebilir. Bir kaynak şirketin ek istihdam kesintilerine gidebileceğini ancak şu an uygulanan program dışında böyle bir planın olmadığını belirtti.

Başkan John McFarlane, bu ay CEO Antony Jenkins ile şirketin yollarının ayrıldığını açıklamıştı. Kararın ardından yatırımcı, çalışan ve analistler McFarlane’in atacağı adımlar konusunda tahminlerde bulunmaya çalışıyorlar. Jenkins, karları artırmak için binlerce kişiyi işten çıkarmış ve varlık satışlarına gitmişti.

8 Temmuz’da Bloomberg Televizyonu’na konuşan McFarlane, “Maliyet önemli. Ancak konu aslında gelirleri artırmak ile ilgili” dedi.