Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, telekomünikasyon şirketlerinin endeksinin iki haftanın en yüksek seviyesine çıkmasının petrol üreticilerindeki düşüşü dengelemesi sonrası, yükseliyor. Güney Kore wonu değer kaybetti.

China Unicom Hong Kong, aylık 3G ve 4G abone sayısındaki yükselişin ardınadn yüzde 7 prim yaptı. Şanghay Bileşik Endeksi, artışı dördüncü güne taşıdı. Infosys gelir tahminini artırması sonrası Mumbay'da iki yılın en büyük yükselişini kaydetti. sun Pharmaceutical Industries, karının birleşme giderleri nedeniyle etkileneceğini açıklaması ile birlikte değer kaybetti. Tayland'daki SET Endeksi düzeltmeye yaklaştı. Won yüzde 0.6 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Hong Kong saati ile 12:55'te 936.58 puana geldi. Amerikan ekonomisinin Fed'i faiz artışına yaklaştırması sonrası, petrol ve altın fiyatlarındaki görünümü olumsuz etkiledi. Çin hisse senetleri son iki ayın en uzun süreli artışına yaklaşıyor.

Singapur'daki Nomura Holdings Stratejisti Mixo Das "Çin stratejistimiz en volatil dönemin sona erdiği düşünüyor. Arz tarafı şu an ham petrol için talepten güçlü gözüküyor" ifadelerini kullandı.