Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Arınç, "Entegre sınır güvenlik sistemi oluşturulacak. Özellikle kritik noktalarda giriş çıkışlara karşı önlem alınacak" dedi.

“IŞİD tehdidine karşı sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır" diyen Arınç, "Teröristlerin giriş çıkışları engellenecek insani amaçlı geçişler devam edecektir. Kritik olan bölgeler tespit edilmiştir. Entegre sınır güvenlik sistemi kurulacaktır" dedi.

Ulusal Yas

Suruç'taki terör saldırısı üzerine CHP'nin “ulusal yas ilan edilmesi” teklifi hakkında Arınç şu sözleri sarf etti: "Ulusal yas daha ziyade komşu ve dost ülkelerin liderlerinin vefatı üzerine yapıldı. Bu olayla ilgili ulusal yas ilan edilmedi ancak karşılığı verildi, eylemler lanetlendi. Acılarımız ortak, fakat benzer olaylarda tek tek yas ilan edilirse anlamı kalmaz"

Koalisyon gündemi

Arınç, koalisyon çalışmalarıyla ilgili olarak "Milletimiz bir karar verdi. Bir başka partiyle koalisyon kurmamızı halkımız böyle istedi. Birinci aşamadaki düşüncemiz hükümet kurma çalışmasıdır. CHP ile yürüyen bir süreç vardır. Her iki heyete birer de arkadaş ekleyerek Haluk Koç ile bir toplantı daha yapacağız. Önümüzdeki Pazartesi’den itibaren olacak. CHP ne zaman şu gün şu saatte şu arkadaşlarla görüşelim dese biz kabul durumundayız" İfadelerini kullandı.