Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, enerji hisselerindeki düşüşlerin aralarında Credit Suisse ve Unilever'in bulunduğu şirketlerin beklentileri aşan kar rakamlarını sağlanan yükselişi dengelemesi ile geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda erken saatlerdeki yükselişini sonlandırarak yüzde 0.5 düştü ve 398.1 puan oldu. Endeks dün Apple'ın kar rakamlarının beklentileri karşılamaması sonrası teknoloji şirketlerinde yaşanan düşüşler ile gerilemişti.

Petrol ve doğalgaz şirketlerinin hisseleri toplam 19 sektör grubundaki düşüşlere öncülük ederken, BP Plc yüzde 1.4 geriledi.

Credit Suisse'in özel bankacılık ve yatırım yönetimi birimlerinin yüksek getiri sağlamaları sayesinde çeyreklik kar rakamları beklentileri aştı ve hisse yüzde 6.2 değer kazandı. Unilever de ikinci çeyrekte tahminlerin üstünde satış yaptığını açıkladı ve yüzde 1.6 prim yaptı.

Yunanistan'ın iflastan kurtulmak için üçüncü kurtarma paketi karşılığında ön koşul olarak kabul ettiği sert teklifler içeren reform programının 2. bölümü Yunan Parlamentosu'nda kabul edildi.