Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan ekonomisti Malcolm Barr, müşteriler için hazırlanan bilgilendirme notunda, Yunanistan'ın eurodan çıkış (Grexit) ihtimalinin halen yüzde 50'nin üzerinde olduğunu kaydetti.

Barr, Yunanistan'ın önümüzdeki 6 ila 9 aylık dönemdeki fırtınayı atlatması durumunda, Euro Bölgesi'nde kalmasına ilişkin beklentilerin güçleneceğine dikkat çekti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın seçim çağrısında bulunup bulunmayacağın kesin olmadığını, ancak siyasetin muhtemelen üçüncü kurtarma programının tasarımını ve uygulamasını bir noktada aksatabileceğini belirten Barr, "Eğer program konusunda anlaşma olmazsa ya da uygulamada sıkıntılar doğarsa, Kuzey Avrupa ülkelerinin bazıları muhtemelen Yunanistan'ın acil çıkışı yönünde görüş bildirebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Barr, borç yeniden yapılandırmasının üzerinde anlaşmaya varılamayan bir konu olduğunu ve mali sıkılaştırmanın da aynı konumda olduğunu ifade etti. 

Barr, "Önümüzdeki çeyrekler Yunan ekonomisi için çok zor dönemler olacak ve Yunanistan ve kreditörleri arasındaki güvensizlik muhtemelen sürecek" dedi.