Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times'ın (FT) hafta başından itibaren satış görüşmeleri başlamış ve İngiliz medyasında Financial Times'ın yaklaşık 1 milyar sterlin (1,6 milyar dolar) bedel ile satışının gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Marketwatch'un haberine göre, Asya'nın en büyük özel medya grubu olan Japon Nikkei grubu, İngiliz medya şirketi Pearson'a bağlı Financial Times'ı 844 milyon sterlin (1.29 milyar dolar) bedel karşılığında satın aldı. Nikkei CEO'su Tsuneo Kita haberi doğruladı.

Pearson internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama ile “Evercore, Goldman Sachs ve J.P. Morgan’ın söz konusu görüşmelerde finansal danışman olarak yer aldığını” duyurdu.

Öte yandan, İngiliz medya grubu Pearson'ın FT için yürütülen satış görüşmelerinde ileri safhaya gelindiğini duyurmasının ardından, taliplilerden biri olan Alman Axel Springer, FT'yi almayacağını ifade ederken; Pearson'ın Medya İletişimi Yöneticisi Hannah Hawkins, yaptığı açıklamada "Pearson, FT'nin potansiyel satışı konusundaki görüşmelerde ileri safhada olduğunu doğrulamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.