Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Devlet Konseyi, yuanın dolar karşısında daha geniş bir aralıkta işlem görmesine izin verileceğini belirtti. Ancak düzenleme için herhangi bir zaman ve kapsam açıklanmadı.

Kabine tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre esneklik artırılacak. İmalat sanayi göstergesinin 15 ayın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren verinin ardından Kabine ülkenin ticaretini desteklemeye odaklanıyor. Devlet Konseyi döviz kurunun temelde sabit bir seviyede tutulacağını belirtti. Hong Kong’da işlem gören yuan, Cuma günü 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Yuanın dolar karşısında mevcut durumda günlük merkez bankası sabitlemesinin iki yönüne yüzde 2 seviyesinde hareket etmesine müsaade ediliyor. Yuan bu yıl gelişen piyasalardaki en düşük gerilemeyi kaydetti. Çin Merkez Bankası, IMF’in Kasım ayında yapacağı toplantıda yuan için küresel rezerv para birimi statüsünü almaya çalışıyor. İşlem bandının genişletilmesi piyasa güçlerinin daha büyük bir rol elde etmesini sağlarken, yuanın değer kaybetmesine imkan sağlar ve ihracatı destekler.