Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, emtiadaki düşüşün derinleşmesi ve ABD’de zayıf geçen bilanço sezonunun yatırımcıları Japon şirketleri ile ilgili endişelendirmesi ile geriliyor.

Hitachi High-Technologies Corp., faaliyet karının daralmasının ardından yüzde 9.4 değer kaybetti. SMC Corp., Barclays Plc’nin tavsiyesini düşürmesinin ardımda yüzde 3 geriledi. İhracatçılar yenin güçlenmesinin ardından düşüş gösterdi. Toyota Motor Corp. yüzde 1 düşüş ile Topix endeksindeki en büyük gerilemeyi kaydetti.

Topix endeksi yüzde 1.1 gerileyerek Tokyo saati ile 12.38’de 1,637.01 puana geldi. Endekste bulunan 33 sanayi grubunun ikisi hariç tümü geriledi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 0.4 düşüş kaydetmişti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1 düşüş ile 20,340.62 puan oldu. Petrol ayı piyasasında kayıpları korurken, ABD’de üretim hızlı seyri sürdürüyor. Japonya’da yatırımcılar, Fanuc Corp., Sony Corp. ve NTT Docomo Inc. gibi şirketlerin bu hafta açıklayacakları finansal sonuçları bekliyor. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 123.49 yenden işlem gördü.

Tokyo’daki Okasan Securities Co. baş hisse senedi stratejisti Shoji Hirakawa, “ABD’de bilanço sezonu iyi geçmedi. Güçlü dolar ve emtia piyasasındaki zayıflık sonuçları etkiliyor” dedi.