Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, devletin piyasa müdahalesinin 3.4 trilyon dolarlık kaybı durdurmada başarısız olacağı endişesi ile düşüşü ikinci güne taşıyor. Enerji ve Telekom şirketleri kayıplara öncülük ediyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 gerileyerek yerel saat ile 11.30’da 3,682.031 puana geldi ve yüzde 2.2’lik önceki kaybı azalttı. Endekste işlem hacmi günün bu saatinde 30 günlük ortalamanın yüzde 52 altında seyretti.

Hükümet piyasadaki gerilemeyi sonlandırmak için açığa satışları sınırlandırdı, halka arzları askıya aldı ve yüzlerce şirketin işlemleri durdurmasına izin verdi. Şanghay Bileşik Endeksi bu yılın zirve seviyesinden yüzde 29 geriledi. Goldman Sachs Group Inc., “Devletin piyasa desteğini geri çekeceği endişeleri abartılı” değerlendirmesi yaptı.

Şanghay’daki Jinkuang Investment Management baş stratejisti Zhang Haidong, “Piyasa toparlanmak için kendi gücünü toplamalı. Yatırımcı güveni istikrarlı değil. Hafta sonu açıklanacak ihracat verisi olumlu gelmeyebilir ve baskıyı artırabilir” dedi.