Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yeni hafta, koalisyon görüşmeleri ve ekonomik verilerle oldukça yoğun geçecek. 

İşte 4 maddede yeni haftanın gündemi:

1- AK Parti-CHP görüşmesi

AK Parti ile CHP arasındaki istikşafi görüşmelerin ardından, iki parti koalisyon için ilk kez liderler düzeyinde bir araya gelecek. Genel Başkanlar Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelecek.

2- Cari açık ve beklenti anketi

Türkiye'de Salı günü cari işlemler dengesi açıklanacak. Son dönemde petrol fiyatlarındaki düşüşün sağladığı bir rahatlama olsa da, enerji dışı cari açığın yeniden eksiye düşmesi verinin önemini artırıyor. Haftanın son gününde ise TCMB Beklenti Anketi yayınlanacak.

3- Fed başkanları ve ABD verileri

ABD Merkez Bankası Fed'in Eylül'de faiz artışı yapacağına dair geçtiğimiz hafta gelen açıklamalar ve Cuma günü istihdam verisinin 200 binin üstünde gelmesi, gözleri Fed yetkililerine çevirdi. Bu hafta da tartışmayı başlatan isim Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın konuşması bekleniyor. Lockhart'ın yarın yapacağı konuşmadan sıkılaşmanın zamanlamasına dair ipuçları için takip edilecek. Öte yandan ABD'de açıklanacak perakende satışlar, sanayi üretimi ve ÜFE verileri de merakla bekleniyor.

4- Yunanistan

Yunanistan ile kreditörler arasında, üçüncü kurtarma paketine ilişkin müzakereler bu hafta sürecek. Yunan hükümeti Avrupa Merkez Bankası'na borcunun son ödeme tarihi olan 20 Ağustos'tan önce anlaşma imzalamak zorunda. Öte yandan Syriza içindeki kemer sıkma karşıtlarının neden olduğu çatlağın da derinleşmesinden endişe ediliyor.