Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Spekülatörler yedi haftadan bu yana ilk kez petrol için yükseliş beklentilerini arttırdılar. Bu hareket hala düşmekte olan bir piyasa için çok erken geldi.

Commodity Futures Trading Commission’ın verisine göre 4 Ağustos günü biten haftada fon yöneticilerinin ham petrol net uzun pozisyonları yüzde 13 yükseldi. Bu geçen hafta 2010 yılından beri en düşük seviyede olan rakamda bir toparlanmaya işaret ediyordu.

Ham petrol altı yılın en düşük konumuna yaklaştığından ötürü, en büyük petrol şirketleri uzun süreli bir gerileme dönemine hazırlanıyorlar ve Societe Generale SA de dahil olmak üzere bankalar fiyat öngörülerini düşürüyorlar. ABD’li üreticiler sondaj kulelerini yeniden faaliyete geçirmeye başlıyor ve İran’ın geçen ay dünya güçleriyle yaptığı nükleer anlaşmadan sonra ihracatı artırma isteğiyle kayıplar artıyor.

New York merkezli Again Capital LLC’nin ortaklarından John Kilduff telefonla “Hala bu piyasaya girecek para var, fiyatlar dibe vurduğunda geri dönüş olacak. Bu fazla arz fazlasına rağmen gerçekleşiyor. Fiyatlar daha da düşebilir” dedi