Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin Borsasındaki kayıpların sürmesi ve Bangkok'ta yaşanan bombalı saldırnın Tayland hisselerini 15 ayın en düşük seviyesine indirmesi sonrası, düşüşü üçüncü güne taşıyor. Tayland bahtı, gelişen piyasa hisselerindeki düşüşlere öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, güçlenen konut sektörünün teşvik beklentilerini azaltacağı endişelerinin de etkisiyle üç haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi. Tayland'ın başkentinde meydana gelen patlamada 20 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, Airports of Thailand borsada yüzde 2'lik bir kayba öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:34'te 851.24 puan oldu. Endeks Ekim 2011'den bu yana en düşük kapanışa hazırlanıyor. 20 gelişen piyasa para birimini takip eden endeks, düşüşünü altıncı güne taşıyarak rekor seviyeye indi.

Singapur'da bulunan Nomura Holdings Stratejisti Mixo Das "Zayıflayan yuan bölgedeki para birimlerini aşağı çekiyor. Bizim bölgesel tercihimiz Kuzey Asya piyasalarının Hindistan ve Tayvan'ın etkisiyle Güneydoğu Asya'ya üstün gelmesi" diye konuştu.