Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinko sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük ederken, bakır düşüşü 3. güne taşıyor. Sanayi metallerindeki düşüşte, Çin hisselerinin kayıpları genişletmesi ve dünyanın en büyük ham madde tüketicisindeki zayıflamanın derinleşeceği endişesi etkili oluyor.

Traderlar, Fed’in 17 Eylül’de faiz kararını bekliyor. Fed’in faiz artırımından yana bir karar alması, doları güçlendirerek emtiayı diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirebilir.

Milano’daki T-Commodity ortaklarından Gianclaudio Torlizzi, “Kısa vadeli senaryo metaller için hala aşağı yönlü bir harekete işaret ediyor. Dip seviyenin görüldüğüne dair herhangi bir sinyal henüz gelmedi. Fed’in güvercin değil şahin olacağı riski görüyorum. Fed faiz artırırsa ilk reaksiyon negatif olacaktır” dedi.

Üç ay vadeli çinko kontratı, 1,698 dolar ile 27 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 2.7 değer kaybederek ton başına 1,705 dolardan işlem gördü. Bakır, yüzde 0.8 gerileyerek LME’de ton başına 5,266.50 dolar oldu. Aralık vadeli bakır kontratı New York Comex’te yüzde 0.5 düşüş iler pound başına 2.394 seviyesine indi. Alüminyum, nikel ve kurşun yüzde 1’den falz geriledi.