Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:10'da güncellendi)

Petrol, ABD'de stoklarn düşmesi ile birlikte bir haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, tüm dünyada enerji şirketlerinin hisse senetlerinin yükselmesine neden oldu. Gelişen ülke varlıkları, Çin'deki güçlü piyasanın güveni desteklemesinin etkisiyle ralli yaptı.

ABD hisse senetleri, Fed politika yapıcılarının faiz artırımının zamanlamasını ve hızını görüşecekleri iki gün sürecek toplantının başlaması ile birlikte, Salı günkü rallisini devam ettirdi. gelişen piyasalarda hisse senetleri bu ayın en yüksek seviyesine doğru hareketlendi ve Rusya'dan Brezilya'ya, para birimleri, Şanghay'da gün sonu rallisinin Çin'deki piyasa kargaşasına ilişkin endişeleri azaltması sonucu değer kazandı.

Traderlar, ABD'de bu haftaki toplantıda faiz artırımına yüzde 30 ihtimal veriyorlar. Bu Pazartesi günkü seviye olan yüzde 26'nın üzerinde, ancak geçen ay yuanın devalüasyonı ile birlikte Çin'in piyasalrda sarsıntı yaratmasından öncesi seviyesi olan yüzde 50'nin oldukça altında.

Purchase, New York'ta Schultze Asset Management kurucusu ve idari üyesi George Schultze, "Şimdi gördüğümüz bir şekilde rahatlama rallisi," dedi ve "Değişik beklentiler var, ancak eğer Ağustos başında sorsaydınız, insanların büyük bölümü Fed'in büyük ihtimalle Eylül ortasında  faiz artırımına gideceğini söylerdi ve eğer faiz artırılarsa insanların şaşıracaklarını sanmıyorum" şeklinde görüş bildirdi

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, dün yüzde 1.3 yükselerek Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktıtan sonra, New York saati ile 13:12'de yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.

(21:10'da güncellendi)