Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Fedpolitika yapıcılarının faizi tartışacağı iki gün sürecek toplantının başlaması ile birlikte, enerji hisselerindeki ralli ve bira üeticilerinin birleşmesine ilişkin haberlerin etkisiyle, yaklaşık dört haftanın en yüksek seviyesi yakınında kapandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi, dünkü yüzde 1.3'lük rallinin ardından, yüzde 0.9 daha yükselerek, 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,995.12 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 113 puan ya da yüzde 0.7 yükselişle günü 16,713 puandan tamamlarken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

New York'ta Schultze Asset Management in Purchase kurucusu ve idari üyesi George Schultze, "Ağustos ayının son birkaç haftasında biraz gaddar bir satış dalgası görüldü ve sanırım şimdi bunun ferahlama rallisini görüyoruz," dedi ve "Eğer insanlara Ağustos ayının başında sorsaydınız, çoğu muhtemelen Fed'in Eylül ırtasında faizi artıracağını söylerdi ve eğer yükseltirlerse insanların şaşıracağını sanmıyorum" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de tüketici fiyatları Ağustos ayında, ucuz akaryakıtın enflasyonu Fed politika yapıcılarının hedef seviyesinin altında tutmaya devam etmesi ile birlikte düştü. Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE), Temmuz ayındaki yüzde 0.1'lik artışın ardından, Ağustos ayında yüzde 0.1 geriledi ve Ocak ayından bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Genellikle volatil seyreden gıda ve enerji ürünlerinin fiyatlarının içerilmediği çekirek TÜFE, önceki ayda olduğu gibi, Ağustos ayında da yüzde 0.1 yükseldi. Gıda fiyatları düşerken, hizmet fiyatları çok hafif arttı.

(23:30'da güncellendi)