Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi tahvilleri, traderların Fed’in faiz kararı ile ilgili net bir iddiada bulunmaktan kaçınmaları ile kayıp ve kazançlar arasında dar bir aralıkta hareket ediyor.

10 yıl vadeli İspanya tahvil faizi 2 ayın en yüksek seviyesini gördü. İspanya 4.8 milyar euro (5.4 milyar dolar) değerinde tahvil ihalesi gerçekleştirdi. Gösterge Almanya tahvilleri 3 günlük ralliyi sonlandırırken, tahvil faizleri Çarşamba günü 2 haftanın en yüksek seviyesini gördü. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi ve Almanya tahvil faizi arasındaki fark, Fed kararı öncesinde bu hafta daralma gösterdi. Piyasalar Fed’in faizi artırıp artırmayacağı konusunda bölünmüş durumda.

ING Groep NV kıdemli faiz stratejisti Martin van Vliet, “Fed açıklaması öncesinde tahvillerde büyük bir fiyat hareketi olmayacaktır. Herkes bu akşam ne olacağını görmek için beklemede” dedi.

10 yıl vadeli İspanya tahvil faizi, erken saatlerde yüzde 2.18 ile 13 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından Londra saati ile 11.21’de yüzde 2.12 seviyesine geldi. Ekim 2025 vadeli yüzde 2.15 faizli tahvilin fiyatı 100.31 seviyesinde. Benzer vadeli Almanya tahvil faizi yüzde 0.77 oldu.