KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, emtia fiyatlarındaki gerilemenin etkisi ile ham madde hisselerindeki düşüş, biyoteknoloji hisselerindeki satışlar ve Volkswagen'in kirlilik testlerine ilişkin haberlerle birlikte geriledi.

Standard & Poor’s 500  (S&P 500) Endeksi, dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra, yüzde 1.1 düşerek, New York saati ile 09:32'de 1,944.90 puana indi.

Advantus Capital Management başkan yardımcısı Joseph Betlej, "Makro belirsizlik ve fazla makro veri olmaması ile birlikte, volatilitede bir artış olduğunda, bu durum yatırımcı belirsizliğne neden olur ve her kötü haber piyasayı sarsabilir," dedi ve "Geçen haftaki Fed toplantısının devamı. Dün yalnızca küçük bir sıçrama gerçekleşti" şeklinde görüş bildirdi.

Hisse senetleri Pazartesi günü, geçen hafta Fed'in küresel piyasalardaki kargaşa ve Çin ekonomisindeki yavaşlamayı ileri sürerek faizde değişiklğe gitmemesinin piyasalarda tedirginlik yaratmasının ardından, dört Fed yetkilisinin 2015yılında faiz artırımı olabileceğini söylemesinden destek buldu. Fed yetkilileri, ekonomideki iyileşmenin küresel koşullardan kaynaklanan endişelere ağır bastığını kaydettiler.



Advertisement