KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün emtia hisse senetlerini aşağı çekmesi ile birlikte, Fed'in faiz kararının ardından dört günün üçünde aşağı yönde hareket etti.

Enerji üreticileri, petrolün ABD'de stok verilerinin düşük talebi işaret etmesi sonucu düşmesi ile birlikte değer kaybderken, ham madde üreticileri, Çin'de imalat sanayi göstergesinin altı yılın en düşük seviyesine inmesi sonrası geriledi. İşlem hacmi, Yahudilerin Yom Kippur günü tatili nedeniyle düşük kaldı. ABD Borsalarında dün yaklaşık 5.9 milyar hisse el değiştirdi ve bu üç ayın ortalamasının yüzde 18 altındaydı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 düşerek dünkü seansı 1,938.76 puandan kapadı ve 4 Eylül'den bu yana en düşük seviyesine indi. Dow Jones Endeksi 50.88 puan ya da yüzde 0.3 düşüşle günü 16,279.89 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1 düştü.

New York'ta Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Bugün (dün) oldukça sakindi," dedi ve "Yahudilerin tatiliydi, ancak Yellen'ın yarın (bugün) konuşması da var. İnsanlar Yellen'dan geçen hafta faiz kararı sonrası yorumlarından sonra ortaya çıkan kafa karışıklığını ve belirsizliği giderecek bazı yorumlar bekliyorlar" şeklinde görüş belirtti.

Advertisement