Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri ABD endeks vadelileri ile birlikte yükseliyor. Malezya ringgiti 1997’den bu yana en büyük üç aylık kaybı azaltıyor. Yatırımcılar, işlemlerin çeyrek dönem boyunca volatil seyretmesi ile birlikte küresel hisse senetlerin değerinden yaklaşık 11 trilyon dolar silinmesinin ardından durum değerlendirmesi yapıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 09.00’da 121.40 puana geldi. Endeks Haziran sonundan bu yana yüzde 17 geriledi ve 2008’den bu yana en büyük çeyrek dönemlik kaybı göstermeye ilerliyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi 5. aylık düşüşü azaltıyor. Söz konusu gerileme dönemi 2008’deki finansal krizden bu yana en uzun olarak kaydedildi. Endeks bu ay yüzde 6.6 düştü.

Hisse senetleri son haftalarda Fed’in pozisyonu ile ilgili kafa karışıklığı ve Çin’deki yavaşlama ile ilgili endişelerle volatil bir seyir izledi. Çin piyasaları Perşembe günü 5 günlük bir tatile girecek.

Japonya’da Topix Endeksi, Salı günü yüzde 4.4 gerilemesinin ardından yüzde 1.5 yükseldi. Güney Kore’de Kospi Endeksi yüzde 1.4 geriledi. Avustralya S&P/ASX Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.