Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri, tatilin ardından işlemlerin yeniden açılması ve hükümetin ekonomiye yönelik hedefli desteği hızlandırması ile ralli yapıyor. Hisseler, 4 yılın en kötü çeyrek dönemlik kaybından toparlanıyor.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 3.2 yükselerek yerel saat ile 13.56’da 9,708.89 puan oldu. Geçtiğimiz çeyrek dönemde yüzde 28 gerileyen endeks 3 haftanın en büyük yükselişini kaydetmeye ilerliyor. China Resources Land Ltd., Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) ilk kez konut alacak kişiler için minimum ödemeyi düşürmesinin ardından yüzde 8 prim yaptı. Otomobil üreticiler, yetkililerin yolcu aracı alımlarında uygulanan vergiyi indirmesinin ardından yükselişi ikinci güne taşıyor.

Çin’in politika yapıcıları Kasım ayından bu yana 5 kez faiz indirme kararı alınmasının ekonomik yavaşlamayı terse çevirmede başarısız olmasının ardından hedefli teşvik önlemlerini ivmelendiriyor. Gayrimenkuldeki zorunlu ödeme miktarının düşürülmesi kararı beş yıldan bu yana ilk kez alındı.

Hong Kong’daki Bocom International Holdings Co. baş Çin stratejisti Hao Hong, “Çin’in 4. çeyrekte yeni politikalar sunması yüksek bir ihtimal. Daha fazla mali teşvik bekliyoruz” dedi.

Hang Seng Endeksi yüzde 2.6 yükseldi. Hong Kong piyasaları Perşembe günü kapalıydı. Çin piyasaları 8 Ekim’e kadar kapalı olacak.