Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, Japonya’nın en büyük bakır üreticisi Pan Pacific Copper Co. Ltd.’nin arzın 2017’de talebin gerisinde kalacağını belirtmesinin ardından yükselişi ikinci güne taşıyarak sanayi metallerinde yükselişlere öncülük ediyor.

Sanayi metalleri, doların ABD istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından zayıflaması ile yükseliş gösteriyor. İstihdam verisinin zayıf gelmesi Fed’in faiz oranlarını bu yıl artıracağı spekülasyonunu azalttı. Glencore Plc CEO’su Ivan Glasenberg, Londra’da yaptığı değerlendirmede, bakır fiyatlarının madencilik şirketlerinin üretimde indirim kararı almasından etkileneceğini belirtti.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 1.8 kadar yükselerek ton başına 5,193 dolara geldi ve yerel saat ile 11.51’de 5,155 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli bakır kontratı, yüzde 1 değerlenerek New York Comex’te pound başına 2.3495 dolardan alıcı buldu. Çin’de işlemler tatil nedeniyle 7 Ekim’e kadar kapalı olacak.

Londra’daki Bank of China International emtia stratejileri müdürü Xiao Fu, “ABD’de faiz artırımının erteleneceği beklentileri ile birlikte baz metaller, zayıflayan dolardan fayda sağlayabilir” dedi.

LME’de kalay hariç tüm metaller yükseldi. Kalay yüzde 0.5 geriledi.