Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Petrol, Amerikan petrol stoklarındaki artışlarla birlikte, son üç haftadaki en büyük düşüşün ardından varil başına yaklaşık 46 dolar seviyesinde.

Vadeliler, Salı günü New York'ta yüzde 3.3 düşüşün ardından yatay seyretti. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) verilerine göre, ABD'de petrol stokları 30 Ekim haftasında 2.85 milyon varil arttı. Kuveyt Petrol Bakanı Ali Al-Omar "Petrol fiyatlarının toparlanacağını gösteren bir işaret yok" dedi.

Petrol fiyatları, OPEC ülkelerinin, ortak hedeflerinin üzerinde petrol üretmeleri nedeniyle, geçtiğimiz yıl yüzde 40 oranında düştü ve son iki ayda küresel fazlalığın süreceği beklentisiyle 40 dolar ile 50 dolar arasında dalgalı seyretti. Vitol Group'tan Ian Taylor, "Petrol düşük fiyatlarda ısrar edecek ve varil başına 100 dolar tekrar gerçekleşmeyecek" dedi.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü New York'ta, 6 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 14.00'te varil başına 46.38 dolar seviyesine çıktı. Kontrat Çarşamba günü 1.58 dolar azalarak 46.32 dolara indi ve 12 Ekim'den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Vadelilerin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 55 üzerindeydi.