GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye analisti Aarti Sakhuja Türkiye'nin 2016 yılı için %2.6 olan büyüme tahminlerini değiştirmediklerini söyledi.

BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan Sakhuja 1 Kasım seçimlerinin ardından politik belirsizliklerin azaldığını ve koalisyon gereksiniminin ortadan kalktığını belirterek "Ancak hala belirsizlik var, özellikle reformların uygulanma konusu önemli olacak" dedi.

"%2.6'lik büyüme beklentisini değiştirmedik"

2016 için baz senaryolarını değiştirmediklerini, hala bazı riskler gördüklerini vurgulayan analist, özellikle dış talebin zayıflığı ve TL'nin zayıflığının 2016 büyümesine baskı yarattığını kaydetti. Sakhuja, "2016 için büyüme tahminini % 2.6 olarak koruduk" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi artırma ihtimalini değerlendiren analist, bu tür bir adımın özellikle Türk bankacılık sektörünü olumlu etkileyeceğini kaydetti.  

Analist; "Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentiyle volatilite görüyoruz, ancak Avrupa Merkez Bankası'nın olası bir parasal genişleme programı tampon olabilir ve Türkiye gibi gelişen piyasaları, özellikle de bankacılık sektörünü olumlu etkileyebilir" şeklinde konuştu.

Advertisement