Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Gaziler Günü tatili dolayısıyla zayıflayan işlem hacmi ile birlikte, hafifçe geriledi. Güne şirket birleşme haberleri ve Macy's Inc.'nin finansalları sonrası perakende sektörüne gelen satışkar damgasını vurdu.

Macy's, kar tahminini düşürmesinin ardından son yedi yılın en hızlı kaybını yaşadı ve bunun sonucu, önceki günün en fazla yükselen gruplarından bir olan perakende sektöründe yön aşağı döndü. Apache Corp., Anadarko Petroleum Corp.'tan gelen alım teklifini reddetmesinin ardından yüzde 7.3 geriledi. Molson Coors Brewing Co., Anheuser-Busch InBev NV ve SABMiller Plc. arasındaki mega birleşmeden fayda sağlayarak yüzde 4.4 ralli yaptı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün, kayıp ve kazanç bölgeleri arasına dalgalandıktan sonra, yüzde 0.3 düşerek günü 2,075 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi 55.99 puan ya da yüzde 0.3 düşerek 17,702.22 puandan günü tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.8 düştü. ABD hisse senedi piyasalarında dün yaklaşık 6.4 milyar adet hisse el değiştirdi ve bu 3 aylık ortalamanın yüzde 15 altındaydı.

Boston Advisors LLC portföy yöneticisi James Gaul, "Kar sezonunun sonuna yaklaşıyoruz," dedi ve "Arkamızda çok sayıda haber bıraktık ve önümüzde, kısa vadede, piyasayı etkileme potansiyeline sahip çok fazla haber yok. Sakin bir dönem olacak gibi görünüyor, zira öne çıkan bir katalizör yok. Bugün (dün) biraz hazım günüydü" şeklinde görüş bildirdi.