KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Paris saldırısının jeopolitik etkilerine ilişkin endişelerin sona ermesiyle, altı haftanın düşüğünden yükseldi. Bakır, Çin ekonomisinin gücüne dair geçerliliğini koruyan şüphelerin de etkisiyle, emtia fiyatlarını aşağı sürükledi.

Hong Kong ve Tayvan, Asya hisse senetlerinin yükselişine öncülük etti ve bölgesel gösterge endeksi üç hafta içindeki en güçlü yükselişine yöneldi. ABD endeks vadelileri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin Pazartesi günkü tırmanışının ardından, yükseldi. Kore Merkez Bankası Başkanı’nın olumlu yorumlarıyla birlikte, won yükseldi ve euro düştü. Bloomberg Dolar Endeksi, rekor seviyeye tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, emtia üreticilerinin ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde, yüzde 1.3 tırmandı. Hong Kong’da Hang Seng Endeksi yüzde 2.1 artarken, Şanghay Bileşik Endeksi tırmanışını ikinci güne taşıdı. Cnoc Ltd. ve PetroChina Co., ham petrolün New York’ta ani gecelik yükselişinin ardından, enerji şirketlerinin yükselişine öncülük etti. Tayvan’ın gösterge hisse senedi endeksi, iki ayın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Japonya Topix Endeksi, yüzde 1.2 yükseldi.   

Advertisement