Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin bu yılın en iyi haftalık kazancını elde etmesiyle, yükseldi. Nike Inc.’i tüketici şirketlerindeki artışı desteklemesi ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin ek teşvik sinyali vermesi, yükselişi destekledi.

Hisse senetleri, S&P 500 Endekindeki perakende hisselerinin geri sıçraması, geçen haftaki satış dalgasının önemli kısmını geri çevirdi. Perakende sektörü, 2011’den bu yana en sert haftalık kaybını kaydetmesinin hemen ardından hızlı toparlayarak 4 yılın e güçlü haftasını gerçekleştirmişti. Ross Stores Inc. Ve Gap Inc., Cuma günü sektörde görülen yükselişi desteklemişti. Nike Inc.’in 12 milyar dolarlık geri alım planı ve temettü artışıyla birlikte, hisse senedinin yüzde 5.5’lik yükselişi, tüketici şirketleri sektörünü yukarı taşıdı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 artarak, New York saatiyle 16:00’da 2,089.19 puan seviyesine geldi. Enerji ve tüketici ürünleri şirketlerinin hisse senetlerindeki düşüş, önceki kazançların bir kısmını geri aldı.

Los Angeles’ta Wedbush Securities Inc.’ten Michael James, “İnsanların faizlerin muhtemelen artacağını ve ekonominin buna dayanabilecek kadar güçlü olduğunu düşünmesiyle, piyasada devam eden yukarı yönlü bir ivme var” dedi.