Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Turkcell, mevcut iştirak yapısının sadeleştirilerek daha verimli hale getirilmesi ve operasyonel maliyetlerin azaltılması amacıyla bağlı ortaklıklarını birleştirme kararı aldı. Şirket ayrıca aralarında Superonline'ın da olduğu yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerini birleştireceğini duyurdu.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamasında, şirketin 17 Eylül 2015 tarihinde yaptığı açıklama kapsamında, Turkcell Yönetim Kurulu'nun yüzde 41.45 oranında iştiraki Fintur Holdings B.V.'nin (Fintur) diğer ortağı Sonera Holding B.V.'nin (TeliaSonera) Fintur'da sahip olduğu yüzde 58.55 hissesinin satın alınmasına ilişkin olarak bağlayıcı olmayan gösterge teklif verilmesine karar verdiği bildirildi.

Öte yandan Turkcell'in KAP'ta yer alan diğer açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu, Turkcell Grubu'nun mevcut iştirak yapısının sadeleştirilerek daha verimli hale getirilmesi ve operasyonel maliyetlerin azaltılması amacıyla bağlı ortaklıklarımız olan Hollanda'da kurulu Beltur Coöperatief U.A.'nın devir almak suretiyle Hollanda'da kurulu Euroasia Telecommunications Holdings B.V. ile Superonline İletişim Hizmetleri AŞ'nin devir almak suretiyle Turkcell İnteraktif Dijital Platform ve İçerik Hizmetleri AŞ ile birleşmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar vermiştir."