Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetlerindeki düşüşün talebi, göreceli olarak güvenli olan sabit getirili varlıklara yöneltmesiyle, ABD hazine tahvilleri yükseldi ve 10 yıllık tahvil faizini 3 haftanın en düşüğüne taşıdı.

Gösterge tahvil faizi, ABD'li politika yapıcıların Aralık ayındaki faiz artırımını takip edecek artırımlarda temkinli ilerleme kaydedeceğine ilişkin spekülasyon ile üçüncü haftalık düşüşüne yöneldi. Çin hisse senetleri, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu'nun (CSRC) ülkenin en büyük aracı kurumlarını soruşturma kapsamına dahil etmesiyle, Ağustos ayında hisse senedi piyasasındaki çöküşten bu yana görülen en yüksek düşüşünü gerçekleştirdi.

Kopenhag'da Danske Bank A/S baş analisti Allan von Mehren, “Çin'le ilgili olumsuz gelişmeler var. Emtiada da fiyat baskısı görmeye devam ediyoruz ve bu durum ABD tahvil faizlerinde, muhtemelen aşağı yönlü baskı yapıyor” dedi ve “Fed'in Aralık'ta faiz artışına gideceği çok net görünüyor, muhtemelen 'çok kademeli' hamleler yapacak” diye devam etti.

Bloomberg Bond Trader verisine göre 10 yıllık ABD tahvil faizi, New York saatiyle 06:35'te 3 baz puan (0.03 yüzde puanı) azalarak yüzde 2.21 seviyesine geriledi. Daha önceki işlemlerde, 4 Kasım'dan beri en düşük seviye olan yüzde 2.20'ye düşmüştü.