Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün hisse senetlerinde geniş tabanlı bir satışa yol açması ile birlikte düşerken, Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisine olan güvenini işaret ederek, Aralık toplantısında faiz artırımı için zemin yarattı.

Hisse senetleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Kasım ayında son altı yılın aylık bazda en dar fiyat hareketini gerçekleştirmesine neden olan kayıp ve kazanç bölgeleri arsındaki dalgalı seyrini devam ettirdi. Enerji hisseleri, petrol fiyatlarının Ağustos ayından bu yana ilk kez varil başına 40 doların altına inmesinin ardından son iki ayın en sert düşüşünü yaşadı ve ham madde hisseleri son üç haftanın en sert düşüşünü yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 düşüşle günü 2,079.51 puandan tamamladı ve dün yüzde 1.1'lik aybaşı rallisini geri verdi. Dow Jones Endeksi 158.67 puan ya da yüzde 0.89 kayıpla 17,729.68 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.64 düştü.

New York'ta jonesTrading Institutional Services LLC küresel piyasa stratejisti Yousef Abbasi, "Yellen piyasayı aşağı çekecek önemde birşey söylemedi," dedi ve "Dün Aralık ayının yükseliş ayı olacağı havası ve mevsimselliği ile birlikte yukarı yönde hareket ettik. Bugün emtia grubunda gördüğümüz erime ile birlikte, Euro bölgesi TÜFE rakamı ABD dolarını yükseltmesi, istihdama ilişkin veriler ve Yellen'ın tonu burada durumu belirliyor" şeklinde konuştu.