Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Davutoğlu, "Bir kez daha Rusya'ya, bugün dahi söylemi, tansiyonu yükselten açıklamalar yapan Sayın Putin'e de buradan çağrıda bulunuyorum. Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız" açıklamasında bulundu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye,Rusya ile her konuyu görüşmeye hazırdır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz. Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır" dedi.

Davutoğlu, "Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek" açıklamasında bulundu.

TANAP Projesi'nin planlandığı gibi 2018'de değil daha tez vakitte olmasını istiyoruz. Bu projeyle Bakü'yü Asya'nın parlayan yıldızı olarak görürüm.

Nitekim Türkiye'nin 9 milyar dolar Azerbaycan'ın 4 milyar dolarlık bir yatırımı söz konusu.

Hedefimiz ticaretimizi 15 milyon dolara çıkarmak. Medeniyet ve kültür adına da bir çok projemiz var.

Savunma sanayii konusunda ortak projelerimiz devam edecek. Bu konudaki ortaklık bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biridir.

Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte olduğu bölgesel toplantılara önem veriyoruz. Karabağ konusunda bizim tutumumuz son derece nettir. Dünyada bir çok sorunun çözümü karşılıklı sınır bütünlüğüne saygıyla hallolur.