Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de Ekim ayı imalatı ekonomistlerin beklentilerinden fazla düşerken dördüncü çeyreğin zayıf başladığına işaret etti.

Salı günü açıklanan veriye göre, imalat sanayii üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.4 düştü. Bloomberg'in derlediği ankete göre ekonomistler yüzde 0.2'lik bir düşüş bekliyordu. Toplam sanayi üretimi güçlü petrol üretimi ve enerji ile yüzde 0.1 arttı.

Güncel çalışmalar iç talep ve hizmet sektörünün son çeyrekte ekonomik büyümeyi destekleyeceğine işaret ederken, imalat sanayii üretimi verisi İngiltere ekonomisinin dengesiz yapısını gösteriyor.

Bank of England (BoE) bu hafta faiz kararını açıklayacak, ekonomistler faizin rekor düşük seviye olan %0.5'te sabit tutulacağını tahmin ediyor. Perşembe günü açıklanacak tutanaklar, BoE yetkililerinin Kasım'dan bu yana görüş değişikliklerini gösterecek. Yetkililer, Kasım tutanaklarına göre, İngiltere ekonomisinin toparlandığını ancak küresel ekonominin zayıf seyrettiğini dolayısıyla bundan kaynaklanan riskleri azaltmak için düşük faiz oranının sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorlardı.

Sanayi üretimi bir önceki yıla göre yüzde 1.7 arttı. İmalat sanayi ise yıllık olarak yüzde 0.1 düştü.